top of page

QUI SOM

Som cinc dones a qui el dol gestacional i perinatal ens ha donat l'oportunitat de trobar-nos i formar juntes aquest preciós projecte d'Anhel.

Algunes de nosaltres hem viscut l'experiència de la pèrdua en primera persona, d'altres hi treballem diàriament. I totes compartim el desig d'arribar a les famílies, als professionals i a la societat, amb l'objectiu de millorar la situació d'aquells qui pateixen la pèrdua en el camí de la maternitat i la paternitat.

Anhel som nosaltres, les famílies que ens acompanyen, els bebès que ja no hi són, els professionals que hi treballen en cos i ànima...

 

ANHEL SOM TOTS.

MARTA CABASA

Em dic Marta, sóc psicòloga i psicoterapeuta. Estic especialitzada en el període perinatal, en reproducció humana assistida i en dansa moviment teràpia.

Acompanyo dones, homes i famílies que necessiten un recolzament psicològic en l’etapa que va des de la concepció fins al primer any de criança, i ho faig sota els principis professionals de l’empatia, la proximitat i l’autenticitat. Atenc de forma privada a Sant Cugat i Barcelona i treballo a nivell individual, parella o família sota un enfoc integrador i constructivista.       

 

La vida i la mort són dues cares de la mateixa moneda, i el període perinatal, com l’inici d’una nova vida i un nou Ser, també pot comportar la foscor de la pèrdua i la mort. Per desgracia, de manera molt freqüent, els dols d’aquest moment del cicle vital acostumen a ser desautoritzats i banalitzats, i en la meva pràctica psicoterapèutica veig com les famílies els viuen en una gran soledat emocional. Això em va motivar per interessar-me i formar-me en tot el que envolta els dols en el període perinatal, detectant també que encara menys reconeguts, estan totes aquelles pèrdues relacionades amb la fertilitat i la no consecució d’un embaràs, el naixement d’un fill prematur o les interrupcions voluntàries.

El meu objectiu amb ANHEL es, donar visibilitat en aquests dols, proporcionar eines i recursos als professionals i a les famílies, i sobretot, oferir a les mares i els pares que passen per la devastadora experiència de perdre un bebè (desitjat o real), un espai on puguin compartir experiències, emocions i sentiments en un ambient de respecte, escolta i comprensió.     

NORMA GRAU
Fotògrafa professional especialitzada en famílies, nadons i embarassos, i graduada en psicòloga per la UB.
Creadora del projecte Stillbirth per a famílies en dol perinatal, actiu des de l’any 2010, un projecte fotogràfic sense ànim de lucre, per a famílies que transiten el dol sense fotografies dels seus fills. El projecte pretén crear imatges que els pares puguin veure, imprimir, emmarcar i col·locar amb la resta de fotografies de família. Són imatges sense el nadó, però que el representen mitjançant els seus objectes (peluixs, robeta, empremta) fetes als espais on els pares projectaven dur-los (parcs, platja, habitació) acompanyats dels seus familiars. El resultat són “fotografies de família complerta” que els ajuden en el seu procés donant identitat al seu fill, un espai a l’arbre genealògic i facilitant el reconeixement social d’aquest fill, fins i tot si no en té a nivell legal.
 
De forma paral·lela, des de febrer de 2017, col·laboro amb hospitals i professionals per a poder realitzar fotografies en el moment en que el nadó està encara amb els seus pares. Ofereixo formacions a nivell tècnic sobre com poder fer aquestes fotografies a l’entorn hospitalari, i específiques sobre dol per a com poder-ho gestionar a nivell personal i de tracte amb les famílies

SONIA MALDONADO

Em dic Sonia, i sóc mare de dos fills. Sóc doula especialitzada en acompanyament al dol, assessora de lactància i educadora de porteig, i autora d'un blog de maternitat.

El meu primer fill va nèixer envoltat de dols: primer, dol per infertilitat; després, el dol pel seu embaràs i part prematur; i al final, amb la seva mort als disset dies de vida, vaig haver de transitar el dol per la seva absència. Aquest camí va ser dur i solitari, envoltat de tabús, de silencis i de portes tancades en molts àmbits.

Amb el naixement del meu segon fill em vaig adonar que tot aquell dolor podia servir de molt per altres persones que hagin viscut el mateix, i vaig començar a formar-me per poder acompanyar a questes famílies desde la meva experiència. La meva vocació es poder treballar en aquest àmbit i esforçar-me a diari per visibilitzar aquesta part de la maternitat que sembla amagada, i per això continuo formant-me.

Em plantejo la meva tasca a ANHEL desde el treball en equip, desde l'escolta activa i el no judici en cap cas, desde l'empatia i la confiança i desde la premisa de que, fent xarxa, arribarem molt més lluny.

ANHEL es per mi un pas molt gran que havíem de donar i es també la meva petita aportació en aquest àmbit, en honor al meu fill i a tots els que van marxar massa d'hora.

GUIDA RUBIO

Em dic Guida i sóc psicòloga.

Especialitzada en psicologia perinatal, teràpia de parella i acompanyament al dol gestacional,  el meu tarannà professional està definit pel compromís, l'empatia, la confiança i la proximitat.

Mare de dos bebès estel que van marxar durant el primer trimestre de gestació i de dos nens que ens omplen la vida de somriures, la meva pròpia experiència m'ha portat a interessar-me de forma professional pel món de la maternitat en general i el del dol en particular.

És d'aquest interès, que s'ha convertit en la meva vocació, d'on neixen les ganes i la força per crear, juntament amb les meves companyes, el gran projecte d'ANHEL.   

 

ANHEL és per a mi el meu granet de sorra en la tasca que, com a professional i com a mare en dol, sento que tinc a l'hora de donar visibilitat i suport a tot el col·lectiu de mares i pares que viuen la terrible experiència de perdre el bebè que tan desitgen.

JUDITH TORREDEFLÓ
Sóc la Judith Torredefló, actualment doula i assessora de lactància.
Mare afí d'un nen de 10 anys i d'un nadó estel que va marxar molt aviat, en el primer trimestre, en el precís instant de veure el positiu a la prova ja em vaig sentir com qualsevol altre mare, feliç, ja somiant en aquell fill@ que havia d'arribar però es va estruncar el somni , el camí, va resultar ser un "embaràs inviable", aquell somni de vida, de felicitat, de canvi va acabar de sobte en un quiròfan d'urgència, sense fill@, sense trompa, sense vida. Aquella vivència va suposar emocions, sentiments a flor de pell, incomprensió, amistats i familiars que no saben com ajudar i és que el procés de dol depèn de la persona que el viu, que el transcorre, que el plora, que el parla , que no el parla tan és, cada persona un dol diferent.
 
Des d'aleshores m'he apropat al món de la ma(pa)ternitat i la criança oferint i creant espais on compartir experiències, dubtes i pors a Castellar del Vallès.
ANHEL és una eina per visibilitzar el dol gestacional i/o perinatal i treballar conjuntament amb professionals per aconseguir un  millor acompanyament a les famílies que viuen aquest tràngol, donar un espai a les famílies on poder sentir-se acompanyades.
bottom of page