top of page

Dia mundial del PrematurAvui, 17 de Novembre, Dia Mundial del Prematur, volem dedicar un espai a parlar sobre el naixement prematur d'un nadó.


Un dels objectius de l'associació és donar visibilitat al dol que aquesta devastadora experiència suposa per a les famílies. Des d’Anhel, entenem que aquesta situació no només pot comportar un dol en el cas que aquest bebè mori, si no que la nostra experiència personal i professional ens ha portat a conèixer diverses realitats de les famílies que poden comportar altres dols, com per exemple:

 • El dol per l’embaràs perdut. El temps del final de l’embaràs, aquests mesos que encara quedaven per davant i ja no podrem gaudir amb el nostre bebè dins del nostre úter.

 • El dol pel part que havíem idealitzat, que en la majoria d’ocasions, no es pot portar a terme tal com imaginàvem.

 • El dol per la pèrdua de la salut de la mare que, en moltes ocasions, s’ha d’enfrontar a un embaràs i un part de risc i que de vegades comporta una por real per la vida d’aquesta.

 • En quant al nadó, les mares i pares d’un bebé prematur han de fer front dia rere dia a la possibilitat de que el seu fill o filla mori. Entenem que també ens trobem davant d’un dol pel fill o filla que no es tal i com ens havíem imaginat, amb una salut fràgil i amb un aspecte diferent del que esperàvem.

 • El dol per la separació, ja que a l'estar el nadó ingressat durant setmanes o mesos, les famílies han de tornar a casa sense el seu fill cada dia, i fer anades i tornades a l’hospital per poder gaudir d’alguns moments d’estar amb ell o ella.

 • I en definitiva, el dol per haver-se trobat de cop i volta amb una maternitat/paternitat més difícil del que s’esperaven, amb poca informació de base i amb un puerperi i una lactància per a la que ningú està preparat.


Des d’Anhel volem treballar per donar veu a aquests dols, i pretenem enfocar la nostra tasca en les activitats següents:

 • Visibilitzar el dol pel naixement d’un fill o filla prematur mitjançant xerrades, grups de suport i difusió d’informació veraç i contrastada.

 • Fomentar la importància de la lactància materna i el contacte pell amb pell amb el nadó, que sabem que poden influir molt positivament en l’evolució mèdica i psicològica tant de la mare com del bebè.

 • Col·laborar amb les associacions de prematurs que existeixen als hospitals i donar suport a les noves associacions que es puguin crear.

 • Assessorament psicològic individualitzat i assessorament en lactància per aquelles famílies que ho puguin necessitar.

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No hay tags aún.
Segueix-nos
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Instagram Social Icon
bottom of page